Internet

Narediti oblikovanje spletnih strani v lastni režiji ali naročiti pri podjetju?

Oblikovanje spletnih strani
SW Power
Avtor: SW Power

Ljudje smo v prvi vrsti vizualna bitja, torej je videz eden tistih dejavnikov, ki bistveno vpliva na naše odločitve. Na podlagi videza sodimo tako druge ljudi kot proizvode, grafični elementi in celostna grafična podoba pa so pomembni tudi za storitve. Dober videz oziroma dober dizajn prinaša uspeh – in tudi oblikovanje spletnih strani skrbi za videz oziroma vtis, ki privablja obiskovalce in jih spodbuja k prebiranju naše spletne strani, spletnim nakupom, sodelovanju na strani …

Zakaj je dobro oblikovanje spletnih strani tako pomembno?

Nasveti za oblikovanje straniVsaka spletna stran, ki želi biti uspešna, mora poskrbeti za tri bistvene komponente: dobre vsebine, popolno, učinkovito in uporabniku prijazno programiranje, ter seveda za odlično grafično oblikovanje spletnih strani. Videz je tudi pri spletni strani pomemben za prvi vtis, in če je prilagojen naši ciljni skupini, učinkovito skrbi, da uporabniki strani ne zapustijo takoj ter se nanjo vedno znova vračajo.

Dizajn spletnih strani mora biti v koraku s časom, saj je le tako lahko stran uporabniku privlačna, oblika mora služiti svojemu namenu in izpostavljati najpomembnejše elemente strani, prav tako pa mora skrbeti za to, da je uporaba strani čim bolj preprosta. Vsekakor je dobro, da je oblikovanje spletnih strani tudi posebno, torej se stran takoj loči od drugih, predvsem konkurenčnih.

Unikat ali »template«?

Veliko ponudnikov izdelave spletnih strani izdeluje strani »po tekočem traku«, pri čemer jim oblikovanje spletnih strani ni najbolj pomembno. Za grafično podobo strani uporabijo večinoma kar brezplačen »template« oziroma predlogo, ki je na voljo vsem, nato pa po željah naročnika zgolj nekoliko preuredijo posamezne elemente.

Kakšen je rezultat? Vaša spletna stran, ki je namenjena vrtnarjenju, je po videzu enaka strani, namenjeni ljubiteljem psov, prodajalni kave, strani z nasveti za pleskanje … Takšna stran ni nič posebnega, poleg tega pa je pogosto tudi neučinkovita – na njej ni mogoče primerno izpostaviti najpomembnejših elementov.

Spletna stran

Sodobna spletna stran mora biti prilagojena tudi različnim mobilnim napravam.

Resen dizajn spletnih strani, kjer se za vsako stranko izdela dizajn po njenih željah, upošteva ciljno skupino in grafične elemente razporeja tako, da vodijo k čim večji akciji uporabnika strani. Ne le, da je stran bolj uspešna in tako doprinese k večjemu dobičku, temveč je tudi po videzu posebna, unikatna. Ko poteka načrtovanje videza spletnih strani, lahko namreč oblikovalci prisluhnejo vsaki vaši želji.

Ko se odločite za izdelavo spletnih strani za svoj posel ali hobi, pred odločitvijo za izvajalca vsekakor povprašajte o tem, kakšno oblikovanje spletnih strani vam je na voljo. Bodo lahko izpolnili vsa vaša pričakovanja glede videza strani in ustvarili stran, ki bo dobičkonosna ter vam bo v ponos ali bo to zgolj še ena generičnih strani, ki niso nič posebnega, kar bodo hitro opazili tudi obiskovalci?

O nas

SW Power

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri