Računalništvo

Kateri barvni laserski tiskalnik za poslovno uporabo je najboljši?

Barvni laserski tiskalnik
SW Power
Avtor: SW Power

Manjši podjetniki, ki potrebujejo laserski tiskalnik zgolj za to, da natisnejo naročilnice in račune, pri izbiri tiskalne naprave običajno niso izbirčni, saj za to ni nobene potrebe. Tiskalnik lahko kupijo kar v prodajalni, ki nudi biro opremo in material. Če imate podjetje, kjer je tiskanja več, prav tako pa je pomembna tudi njegova kakovost, pa je potrebno napravo izbrati bolj premišljeno. Na kaj vse je treba pomisliti?

Odlike za dober tisk

Večina podjetij se odloči za zmogljiv laserski tiskalnik, ki omogoča tiskanje z vseh naprav, povezanih v mrežo. Gre za veliko bolj racionalno odločitev, kot bi bil nakup večjega števila manjših tiskalnikov, ki bi bili namenjeni za vsako pisarno ali celo za vsako delovno mizo.

Zmogljiva »mrežna« tiskalna naprava ima običajno precej daljšo življenjsko dobo, pomaga nam pri zmanjševanju stroškov, tiska še hitreje, omogoča izbiro različnih dimenzij papirja in različnih kakovosti oziroma namembnosti papirja. Poleg tega omogoča enostavno dvostransko tiskanje, pogosto nam zagotavlja tudi kopiranje, skeniranje, pa tudi neposredno pošiljanje elektronske pošte in faksov.

Barvni laserski tiskalnik Konica Minolta

Barvni laserski tiskalnik Konica Minolta.

Najbolj pogosta izbira v podjetjih je visoko zmogljiv laserski barvni tiskalnik, ki zaposlenim omogoča najrazličnejše vrste tiskanja glede na njihove potrebe.

Kako izbrati najboljši laserski tiskalnik za vaše podjetje?

Premislite o vaših potrebah oziroma o želenih lastnostih naprave. Pozanimajte se predvsem o naslednjem:

 • Kakšno ceno ima tiskalna naprava in kaj vam za to ponuja?
 • Je primerna za tiskanje v mreži? Kakšen je spomin, kakšna je zmogljivost diska?
 • Deluje izbrani laserski tiskalnik brezžično ali je potreben fizični priklop v mrežo? Kaj pomenita ena in druga možnost za hitrost delovanja?
 • Kakšne so cene tonerjev? So na voljo le originalni tonerji ali tudi kompatibilni?
 • Potrebujete barvni laserski tiskalnik ali je za vas dovolj monokromatski? Kako pogosto potrebujete barvni tisk?
 • Je laserski tiskalnik dejansko multifunkcijska naprava, ki nadomešča tudi optični čitalnik (skener), kopirni stroj in podobno?
 • Kakšna je hitrost tiska? Če se natisne manj kot 20 strani na minuto, bo to gotovo prepočasi, med 20 in 40 strani na minuto zadostuje za srednje velik posel, če je potreba zaposlenih po tiskanju velika, pa bo potrebna še višja hitrost, sicer bodo zaposleni stali v vrsti.
 • Kakšno kapaciteto ima toner? Koliko strani lahko natisnete?
 • Kolikšna je kapaciteta papirja, ki ga lahko vstavite? Bo potrebno dodajati papir prepogosto?
 • Je mogoče samodejno obojestransko tiskanje?
 • Koliko energije se porabi pri tisku in v stanju pripravljenosti?

Nekatere od omenjenih lastnosti, vezanih na laserski tiskalnik, bodo za vas bolj, druge manj pomembne. Glede na potrebe in velikost podjetja pa vedno velja izbrati optimalno znamko in model, pri katerem za najnižjo ceno dobite kar najboljšo kakovost.

O nas

SW Power

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri