Računalništvo

Ovitki za iPhone – za vse stile in starosti

Ovitki za iPhone
Avtor: SW Power

Tako kot ovitki in torbice za druge pametne telefone so bili tudi ovitki za iPhone najprej namenjeni zgolj zaščiti dragega mobilnega telefona. Mobilna naprava, ki jo povsod jemljemo s seboj, je namreč pogosto podvržena dejavnikom, ki jo lahko poškodujejo, še posebej hitro pa gre lahko med odslužene, če nam pade na tla. Ovitki za iPhone ščitijo tudi pred umazanijo – pred potnimi dlanmi, prahom, umazanijo v ženski torbici ali v nahrbtniku … Ker so ovitki lahko prava paša za oči, pa so seveda dobili še eno funkcijo: estetsko.

Kaj ovitki za iPhone povedo o lastniku?

Prvi ovitki so bili precej nezanimivi. Ko se je ponudba nekoliko povečala, pa je postalo jasno, da samo zaščita ni dovolj. Ovitki za iPhone so način personalizacije in z njimi si vsakdo lahko prilagodi videz svojega mobilnega telefona.

Bolj kot originalni iPhone ovitki se uporabljajo ovitki različnih proizvajalcev, ki znajo poskrbeti, da se trendi glede videza ves čas spreminjajo. Na ovitke dodajajo nove tematike in podobe. Tako lahko ovitek prilagodite svojemu življenjskemu stilu, z njim izražate svoje hobije, svojo življenjsko filozofijo in svoja zanimanja. Ovitek je potrebno izbrati z mislijo na to, da vas bo predstavljal v javnosti. Saj veste – verjetno uglajen poslovnež ne more iz žepa potegniti telefona, na katerem je sličica ljubkega kužka.

Kakšni iPhone ovitki so vam na voljo?

V množici čisto splošnih trgovin, na primer supermarketov, knjigarn ter celo prodajaln z nakitom in oblačili, boste našli ovitke za različne modele iPhone, predvsem za najnovejše. Pri izbiri velja biti pazljiv, saj so nekateri narejeni »na hitrico« nekje na Kitajskem in se morda telefonu niti ne prilegajo dobro. To pomeni, da lahko telefon iz ovitka pade oziroma zdrsne in se poškoduje.

  • Ovitek za iPhone - GreenGo Smart Magnet

Najbolje je, da se ovitki za iPhone kupijo pri specializiranemu trgovcu s telefoni, ovitki ali tehnično opremo, saj boste tam dobili najboljšo kakovost. Nenazadnje je vaš telefon predrag, da bi zaradi slabega ovitka tvegali.

In kaj je trenutno najbolj priljubljeno?

Aktivnim moškim so všeč tako imenovani »heavyduty« ovitki za iPhone, na primer Defender. Ti dajo telefonu videz obstojnosti in zmogljivosti v najtežjih razmerah. Narejeni so iz močne in debele gume, lahko pa so kombinirani tudi s kovino.

iPhone ovitek Defender II

Če se od vas pričakuje poslovna urejenost, potem morajo biti tudi iPhone ovitki nekoliko bolj elegantni. Lahko so leseni, oblečeni v usnje ali v tekstil. Barve so običajno klasične in nevpadljive.

Ženske si sicer rade izberejo tudi ovitke živahnejših barv s preprostimi geometrijskimi vzorci, ki so pisani, živahni in igrivi, vendar kljub temu ne otročji. Ovitki za iPhone z raznimi poslikavami, med katerimi so pogosto tudi filmski junaki, pa so bolj kot ne namenjeni mladim.

Potem so tu še iPhone ovitki za najmlajše. Vsi vemo, da imajo svoje mobilne telefone že osnovnošolci, saj se tako lahko staršem javijo z najrazličnejših aktivnostih. Če ste si sami kupili nov iPhone, svojega starega pa dali v uporabo svojemu otroku, potem ga razveselite tudi z zanimivim ovitkom. Lahko ima naslikan motiv (na primer psička) ali pa je kar oblikovan v sovico, povodnega konja in podobno.

Kaj pa zaščita pred vodo?

Pri športih na vodi je pomembno, da imamo možnost komunikacije, če bi se kar koli zapletlo. Tudi pri nas je vse več ljubiteljev stoječega veslanja na deski (supanja), sicer pa so v bližini vode tudi druge aktivnosti. Da ostane iPhone na suhem, se uporabljajo nepremočljivi oziroma vodoodporni etuiji, ki so večinoma univerzalni, torej primerni za vse znamke telefonov. Etuiji se zapirajo s posebnimi zatiči, ki vodi onemogočajo dostop, lahko imajo nastavek za slušalke, večina pa jih ima tudi pašček, da lahko etui nosimo okoli vratu ali pritrdimo na telo.

Kakovostni ovitki za iPhone so po ugodnih cenah na voljo v spletni trgovini Hud.si!

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri