Internet

Kdaj je čas za prenovo spletne strani?

Prenova spletne strani
SW Power
Avtor: SW Power

Imate že dlje časa postavljeno spletno stran, ki vam je ves ta čas dokaj dobro služila, sedaj pa imate občutek, da niste več v stiku z zadnjimi smernicami? Potem je zagotovo čas za prenovo spletne strani. Kaj pomeni biti v stiku z zadnjimi smernicami, smo zapisali v nadaljevanju.

Vsekakor pa to pomeni naravnanost in optimizacijo za mobilne naprave, uporabniško izkušnjo, dizajn, hitrost nalaganja in kompletno optimizacijo spletne strani.

Zakaj mobilne naprave?

Če vaša spletna stran ni prilagojena prikazovanju na pametnih mobilnih telefonih, potem zagotovo izgubljate. Obiskovalce, kupce, posel … Danes imamo praktično vsi vedno pri sebi pametni mobilni telefon, s pomočjo katerega tudi redno dostopamo do spleta.

Responsive spletna stran

Spletna stran mora biti danes prilagodljiva mobilnim napravam.

Ko potrebujemo hitro kakšno informacijo, uporabimo prav to priročno napravo, ki je ves čas povezana v svetovni splet. Če bo neka stran na telefonu nepregledna in praktično neuporabna, jo bomo zapustili in se podali drugam. Kruta realnost tega časa, v katerem živimo. Pa še to, več kot polovica vseh uporabnikov spleta do tega dostopa s pomočjo mobilnih naprav.

Uporabniška izkušnja je zelo pomembna

Prilagodljivost mobilnim napravam štejemo tudi sem, a uporabniška izkušnja je še precej več. Gre za to, kako enostavna bo spletna stran za uporabo naključnemu obiskovalcu. Če ga bodo zmedli nelogični meniji in kategorije ali pa bo moral vložiti preveč časa, da bi na strani poiskal tisto, kar ga zanima, bo spletno stran prej zapustil.

Sploh starejše spletne strani imajo velikokrat težave prav na tem delu. Dodatna težava pa je, če so vam spletno stran postavili programerji in oblikovalci, zdaj pa sami ne morete ničesar spremeniti. Ena od rešitev je lahko prehod na platformo WordPress, ki je uporabniku prijazna.

WordPress urejevalnik

Urejevalnik v sistemu WordPress je zelo enostaven za uporabo.

Na voljo boste imeli neskončno različnih grafičnih predlog, kjer so že upoštevane vse zgoraj omenjene smernice, hkrati pa bo zadeva prijazna tudi do vas, saj je administracijski vmesnik sila enostaven in podoben klasičnemu Wordu.

Majava arhitektura

Če že dlje časa kopičite različne vsebine eno preko druge, kombinirate kategorije, ker drugače ne gre, ste omejeni pri urejanju in podobno, je vsekakor čas za celovito prenovo. Da bi zadovoljili svoje stranke in tudi spletne iskalnike, potrebujete urejeno, moderno spletno stran, ki deluje brez napak.

Privoščite svojemu spletnemu mestu »facelifting«, opremite strani s povezavami na prava mesta in obiskovalcu pokažite tisto, kar ga zanima, na način, ki mu bo najbližji. Vsekakor zamenjajte paket gostovanja, če s trenutnim niste zadovoljni, in namestite SSL certifikat, v kolikor ga še niste.

Celovita prenova spletne strani navadno vzame manj časa in živcev kot krpanje stare. Ob prenovi nikar ne pozabite na spletno optimizacijo, urejene naslove in povezave. Ko boste končali, pa Googlu preko Google Search Console sporočite, da ste novi, modernejši in obiskovalcem prijazni.

O nas

SW Power

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Oddaj komentar

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri