Internet

Dobra spletna trgovina za uspešno prodajo

Dobra spletna trgovina
Avtor: SW Power

Izdelava internetnih trgovin je zopet vse bolj v domeni računalniških mojstrov, ki znajo tovrsten izdelek napraviti v takšni kvaliteti, da bo lahko uspešno služil svojemu namenu. Marsikdo si misli, da je ob poplavi spletnih trgovin le-to zelo verjetno čisto enostavno napraviti. A temu zagotovo ni tako.

Lahko se seveda odločite, da to preskusite, a celo podjetja, ki se primarno ukvarjajo s programiranjem, so hitro ugotovila, da je izdelava internetnih trgovin kompleksen zalogaj, ki se ga naj raje loti nekdo, ki ima s tem obilo izkušenj.

Dandanes niti ni več tako zelo pomembno, da bi spletno trgovino izdelovali iz ničle, torej kot nek program. Temelj vsega je konstrukcija okoli podatkovne zbirke in ta je v grobem enaka za praktično vse. Jasno je, da mora imeti več različnih tabel, v katere se lahko vnašajo podatki.

Grafične predloge za spletne trgovine

V zadnjih letih so izjemno priljubljene že izdelane plačljive grafične predloge.

Najprej pride na vrsto izdelava grafične zasnove. Le to se lahko tudi kupi ali vzame eno od brezplačnih, ki v osnovi zadoščajo za uspešen začetek. Sedaj je potrebno postaviti menije, po katerih se bodo gostje premikali.

Pametno je, da jih ni preveč, oziroma da nimajo pretiranega števila podmenijev, saj se v vseh teh »globinah« potencialni kupci lahko izgubijo. A če imate veliko izdelkov, boste v to skoraj prisiljeni, saj bo drugače nastala takšna zmeda, da več ne bo jasno, kje bi poiskali določen izdelek.

Kako naj pričnemo graditi internetno trgovino?

Ko so meniji narejeni, se je izdelava internetne trgovine komaj pričela. Sedaj bo potrebno vnesti vse izdelke, ki jih želite prikazati kupcem. Odločiti se boste morali o mnogo dejavnikih, kot npr. kje poiskati slike, kako jih obdelati, kako dolgi bodo opisi, kaj sodi v kratek opis in kaj v dolgi opis, določiti cene, urediti zaloge in še in še.

Potem pridejo na vrsto še malenkosti, kot so kuponi za kupce, pa nagradne igre, dodatni popusti, nižje cene ob naročilu več kosov hkrati, obročna plačila, načini plačil, preverjanje transakcij… Do promocije spletne trgovine in dela s kupci še prišli nismo! Kje so še socialna omrežja in vse ostalo.

Promocija spletne trgovine

Ko je spletna trgovina izdelana, je na vrsti aktivna promocija.

Kot lahko vidimo, je izdelava internetnih trgovin kompleksen posel, zato se je pametno posvetovati s strokovnjaki in jim natančno povedati, kaj si želite, potem jih dobro poslušati, ko vam bodo svetovali, kaj natančno je pametno na začetku storiti in za kaj bo čas še kasneje. Ne pozabite – na koncu je ena najpomembnejših reči tudi optimizacija, saj če vas kupci ne bodo našli, bo vaša spletna trgovina zgolj samo še ena od mnogih.

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri