Internet

Izdelava in prenova spletnih strani

Prenova spletnih strani
Avtor: SW Power

V podjetjih se vse večkrat odločajo za izdelavo novih spletnih strani. Marsikdo si je pred leti mislil, da ko je spletna stran enkrat narejena, res ni potrebe, da bi jo kdaj spreminjali. Morda kakšno besedilo, sliko ali podatke o podjetju, ki so se morebiti spremenili, kaj več kot to pa gotovo ne. A v resnici je sem ter tja nujno potrebno spremeniti celotno spletno stran. Pri tem ne mislim samo na to, da bi spremenili osnovno postavitev, ampak je potrebno spremeniti kar celotno strukturo, design (torej oblikovanje) in jo nasploh narediti času primernejšo.

Verjeli ali ne, tudi Google, ki je izjemno pomemben za obisk vaše spletne strani, saj nanjo lahko pripelje množico obiskovalcev (če imate stran dobro optimizirano), vam bo namenil boljšo oceno, če bo stran modernejša, in če bo zaznal, da ste jo pred kratkim prenovili.

Optimizacija je ključ do uspeha

A že izdelava spletnih strani ni najbolj preprosta, kaj šele njihova optimizacija, brez katere ne bo veliko obiska. Zato je pametno, da se o tem posvetujete z nekom, ki je na tem področju specialist. Z izdelavo novih spletnih strani se pri nas ukvarja kar precej podjetij, žal pa zares dobrih ni prav veliko. Kar nekaj jih prodaja meglo, govorijo o različnih rečeh, kot da so sto odstotne, že kmalu pa lahko vidite, da so vam obljubljali gradove v oblakih, rezultatov pa praktično nobenih. Zato vam toplo priporočam, da se ustavite vsaj pri treh različnih podjetjih in vsaj dveh, ki se ukvarjata z optimizacijo.

Ker je optimizacija ključna za dolgoročno visoko rangiranje vaše spletne strani, se najprej pozanimajte, kako postopek poteka in naj kaj vse morate paziti. Ko ste dobili informacije, se šele napotite k izdelovalcem. Ko bo stran končno izdelana, se zopet vrnite na začetek, k podjetju, ki se ukvarja z optimizacijo. Če namreč stran ni dobro optimizirana, boste lahko imeli prelepo spletno stran, ki pa je nihče ne bo našel in od nje ne bo prav nobenega rezultata.

Hitre ali dolgotrajne prenove

Kaj pa, če spletno stran že imate? Se jo splača prenoviti, posodobiti ali sploh napraviti vse na novo? Odgovor je – seveda! Prednost nove spletne strani je lahko tako povečan obisk kot uporabniku prijaznejša uporaba, hitrejše nalaganje podatkov, preprosto iskanje, povečana uporabnost in še mnogo več. Vse to bo uporabnike ne samo pripeljalo, ampak tudi pomagalo obdržati več časa na spletni strani, v tem času pa vas ali bolje spoznajo ali pa pri vas kaj kupijo.

Hitrost spletne strani

Če bo vaša spletna stran delovala hitro, se bodo obiskovalci na njej zadržali dlje časa.

Če se bojite, da bo izdelava trajala predolgo, naj vas takoj potolažim in povem, da gre glavnino časa zgolj za čakanje stranke, ki zlepa ne dostavi vseh potrebnih materialov, to so teksti in slike, ali pa se do iznemoglosti odloča o tem, kako naj bi stran sploh izgledala. Preden izdelava spletne strani torej pride na vrsto, si poglejte precej spletnih strani po spletu, shranite si naslove tistih, ki so vam všeč, skicirajte si, kako naj bi izgledala vaša in katere materiale boste objavili ter kje.

Na spletnih straneh gotovo ne veljajo minimalistični standardi. Stavek »manj je več« je tukaj brez vsake vrednosti. Dejansko šteje samo »več je več« in tega se je potrebno slepo držati. Pripravite torej goro materialov, poiščite podjetje, ki zna izdelati spletno stran in gremo na delo!

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri