Internet

Kako do dobre spletne strani?

Kako do spletne strani
Avtor: SW Power

Kako poteka izdelava spletne strani? Je proces bolje opraviti sam ali pa delo raje prepustiti drugi osebi? Morda kakšnemu znancu, ki občasno programira ali najeti nekoga z več znanja? Plačilo na roke ali nakazilo podjetju, ki se ukvarja samo z izdelavo spletnih strani?

Vse te dileme se predstavijo v vsej svoji veličini, ko se nekdo odloči za svojo prvo spletno stran. Dandanes je imeti (vsaj) eno spletno stran nekaj povsem vsakdanjega, ni pa vsaka spletna stran narejena kakovostno in v skladu s pričakovanji, saj se velikokrat zgodi, da je izdelava spletne strani v rokah amaterjev ali ljubiteljev, ki ne poznajo celotnega področja izdelave spletne strani. Zato se zgodi, da so spletne strani brez SEO optimizacije in jo tako potencialni obiskovalci težje najdejo ali pa ima preveč vtičnikov in prevelikih slik, zaradi česar postane stran počasna in podobno.

SEO optimizacija

Pomemben del izdelave spletne strani predstavlja tudi SEO optimizacija.

Čeprav je dejstvo, da se izdelave spletne strani danes učijo že v osnovnih šolah, je resnica, da amaterji ne znajo vsega potrebnega za uspešno spletno stran. Tako bo vaša spletna stran najverjetneje narejena samo na pol.

Izdelavo spletne strani prepustite profesionalcem

Ker je gradnja spletne strani zapleten je zahteven proces, ki zahteva več strokovnjakov (programiranje, oblikovanje, vsebina, SEO optimizacija, marketing), jo je dobro prepustiti podjetju, ki se s tem ukvarja profesionalno in vam bo ponudilo celo garancijo. Izbira izkušenih profesionalcev naj bo premišljena – oglejte si njihov ‘portfolio’ in presodite, ali vam njihov stil in način dela ustrezata.

Spletne strani

Ko se odločate, kdo vam bo izdelal spletno stran, ne spreglejte referenc.

Mnogo ljudi meni, da je strokovna izdelava spletne strani za njih prevelik strošek, vendar ne vedo, da je čas prav tako dragocen. Čas, ki bi ga prihranili, bi lahko porabili za pridobivanje novih strank, izboljšanje poslovanja ali služenje denarja. Poleg tega pa vam znanec ali prijatelj, ki se s tem ukvarja samo na pol, ne bo ponudil nobene denarne garancije ali možnosti vračila denarja, medtem ko vam bo dobro podjetje zagotovo ponudilo vračilo denarja v primeru slabe storitve. Zato je tako delo najbolje prepustiti ljudem, ki vedo, kaj počnejo, in imajo izkušnje s tega področja. Tako boste dobili pravo in kvalitetno delujočo spletno stran, katero boste ponosno kazali in oglaševali.

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri