Internet

Newsletter email marketing tudi za mobilne naprave

Newsletter email marketing
Avtor: SW Power

Trendi kažejo, da vse več ljudi uporablja splet in elektronsko pošto na mobilnih napravah, torej na računalniških tablicah in pametnih telefonih, zato se velja temu prilagoditi tako kar se tiče samih spletnih strani kot v primeru, da se odločimo za newsletter email marketing oziroma pošiljanje najrazličnejših novičk svojim (potencialnim) strankam. Mobilne naprave imajo manjše zaslone in drugačen način delovanja kot računalniki, zato velja za njih nekaj posebnosti. Vas zanima, katere? Potem preberite, kaj vse mora za svojo uspešnost upoštevati newsletter email marketing za mobilne prejemnike.

Majhen zaslon zahteva skromnost!

Newsletter email marketing za uporabnike elektronske pošte na velikih ekranih ni tako omejen kot pri uporabnikih emaila na tablici ali telefonu. Velik  zaslon dopušča marsikaj, pri majhnem pa lahko enako oblikovano sporočilo hitro postane predolgo, preveč »natlačeno«, nepregledno in neurejeno. Prav tako je treba upoštevati, da se za »klikanje« po »touch screen« zaslonih uporablja prst, kar mnogokrat pomeni dodatno prilagajanje – prsti so manj natančni od kurzorja miške, torej je treba povezave spremeniti v obliko gumbov, te pa narediti dovolj velike ter jih tudi dovolj umakniti od ostale vsebine, da jih lahko prst dobro zadene.

Touch screen

Zaradi narave mobilnih naprav je potrebna uporaba večjih gumbov.

Da bi bil vaš newsletter email marketing primeren tudi za mobilne telefone, je nujno, da poskrbite za tako imenovano »responsive« oblikovanje, ki omogoča enoten prikaz ter uporabnost neke predloge na različnih platformah in napravah.

Newsletter email marketing – pravila oblikovanja

Oblika novičk mora biti precej bolj skromna oziroma že kar minimalna, sicer je na majhnem ekranu hitro preveč elementov, pregled in branje pa sta precej otežena. Če vsebina ne »diha« oziroma je preveč zasičena, lahko hitro pričakujemo, da se bodo sporočila brisala, namesto brala (in vložek v newsletter email marketing bo šel v nič). Najbolje je uporabljati enojni vertikalni prikaz ali prikaz v dveh stolpcih, pri tem pa naj bo besedila malo, pisava naj bo večja, sličice jasne tudi v majhni obliki, uporablja pa naj se močne kontraste. Vedeti moramo namreč, da se pametnih telefonov ne uporablja za mizo, ob dobri svetlobi, tako kot običajno računalnike.

Zaupajte delo profesionalcem za newsletter email marketing

SqualoMail

Obrnite se na SqualoMail.

Oblikovanje sporočil po principu »responsive email design«, ki zagotavlja, da se bodo ta prikazovala tako na iPhone, iPad kot Android napravah (tablicah in telefonih) ter ne glede na to, kateri odjemalec za elektronsko pošto se uporablja (Outlook, Thunderbird, Gmail itd.) terja kar nekaj spretnosti in znanja, zato je vsekakor priporočljivo, da se ob odločitvi za prilagoditev elektronskih novičk mobilnim uporabnikom obrnete na strokovnjake, npr. na ekipo SqualoMail.

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri