Računalništvo

Poceni in učinkovite kartuše in tonerji

Kartuše in tonerji
Avtor: SW Power

Gotovo ni podjetja, ki ne bi v okviru pisarniške dejavnosti potrebovalo tudi veliko pisarniškega materiala, stroški za to pa so lahko ob neprevidnosti tudi precej visoki. Papir in drobnarije, kot so pisala ter sponke, so v večjih pisarnah gotovo predmet varčevanja, a ti verjetno ne spadajo med najdražje. Kar precej več običajno stanejo kartuše in tonerji za tisk dokumentacije – in pri teh je dejansko možno prihraniti izjemno vsoto.

V našem podjetju smo več let kupovali pisarniški material pri znanem ponudniku, ki nam je vsak mesec ali tudi dvakrat do trikrat mesečno dostavil vse, kar smo potrebovali. Ker smo v dejavnosti, kjer se kartuše in tonerji hitro praznijo, saj je včasih za kakšno predstavitev potrebno natisniti tudi po deset ali petnajst predstavitvenih skript s tudi po petdesetimi stranmi, pa smo začeli opažati, da nam papir, kartuše in tonerji dejansko predstavljajo strošek, ki bi ga lahko zmanjšali. Zakaj? V prvi vrsti zato, ker smo ugotovili, da naš dobavitelj dejansko ni med cenejšimi, poleg tega pa tudi zato, ker smo si rekli, da bi se lahko kupovali cenejši, neoriginalni tonerji in kartuše, ki so tudi trikrat cenejši od originalnih.

Barvne kartuše in tonerji

Strošek nakupa kartuš in tonerjev smo bistveno znižali.

Ob odločitvi za zamenjavo dobavitelja smo se obrnili na nekaj različnih ponudnikov oziroma podjetij, ki prodajajo tovrstno opremo, med njimi tudi na kartuše.net, kjer so na podlagi našega povpraševanja pripravili ponudbo za dolgoročno sodelovanje, ki se nam je zdela izjemno ugodna. Ne le, da so bili kartuše in tonerji izjemno ugodni, temveč so nam tudi povedali, za katere modele priporočajo, da še naprej kupujemo originalne izdelke, kjer ni potrebe po originalu (pa bo tiskalnik kljub temu dobro deloval) in kjer je možno povsem enostavno poskrbeti za ponovno polnjenje kartuš oziroma tonerjev. Ko smo jih o tem nekoliko podrobneje povprašali, so povedali, da je pri tako veliki porabi, kot je naša, dejansko »metanje denarja proč«, če vedno kupuješ zgolj nove, originalne izdelke – nenazadnje vsi vemo, da so kartuše in tonerji izjemno dragi, še zlasti pa to velja za tonerje za barvni laserski tisk (ki ga uporabljamo za že omenjene prezentacije projektov klientom).

Kartuše.net

Spletna trgovina Kartuše.net

S kartuše.net smo pričeli sodelovati pred nekaj več kot pol leta, in v tem času so naši pisarniški stroški kar lepo padli. Njihove kartuše in tonerji nas stanejo manj, delujejo pa tako, kot je treba. A seveda denar, ki smo ga prihranili na račun tiska, nismo lepo pospravili v žep. Vodstvo nam je povedalo, da se je zato, ker so stroški tiska cenejši (tudi na račun tega, da se vsi trudimo biti ekološko osveščeni in tiskati manj), odločilo, da gre celo podjetje za vikend na izlet in razvajanje. Za to pa se cenejše kartuše in tonerji še bolj izplačajo.

O nas

SW Power

Na spletnem portalu SW Power boste našli zanimivosti in nasvete s področja računalništva, interneta in sodobnih tehnologij. Zahvaljujemo se vam za obisk!

Spletni portal SW Power uporablja piškotke. Če spletno stran uporabljate, se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij

Na spletni strani uporabljamo samo izkustvene piškotke, ki so nujni za optimalno delovanje. Drugih piškotkov ne uporabljamo, tako da na nikakršen način ne posegamo v vašo zasebnost.

Zapri